Yaqinda biz qiziqarli retsept bo’yicha somsa tayyorladik va uni siz bilan baham ko’rishni istadik. Qatlamali xamirdan tayyorlangan go’shtli somsa – juda mazali bo’lib pishadi.
Xamirni uzoq tayyorlashingiz va undan somsalar hosil qilishingiz shart emas, tayyorlash jarayoni juda oson bo’lib, natijasi sizni xursand qiladi.
Masalliqlar:
Adjust Servings:
6-8
XAMIRIGA
500 gramm un
150 gramm Maselkodan qatlamali xamirga moljallangan margarin
200 gramm smetana
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qabartma
ASOSIGA
300 gramm mol goshtidan qiyma
200 gramm piyoz
10 ta qaynatilgan bedana tuxumi
150 gramm pomidor
tabga kora tuz va murch
ustiga suritish uchun tuxum
ustiga sepish uchun kunjut
Qadam 1
Xamir tayyorlaymiz:
Idishda un, qabartma va tuzni aralashtiramiz. Smetana va eritilgan margarinni qoshamiz.
Xamir qorib, 30 daqiqaga chetga olib qoyamiz.
Qadam 2
Asosini tayyorlaymiz:
Idishda qiyma, piyoz va pomidorni aralashtiramiz. Tuz va murch sepamiz. Aralashtirib, muzlatgichga yuboramiz.
Qadam 3
Xamirni 3 mm qalinlikda yoyib, 3 ta togri tortburchaklarga bolib olamiz.
Qadam 4
Har bir tortburchaklar ortasiga goshtning uchdan birini uzunasiga qoyamiz, 4 tomondan xamirning yonlari bosh qolishi kerak.
Qadam 5
Qiymaga bir qator qilib, qaynatilgan tuxumlarni qoyib chiqamiz.
Qadam 6
Xamir chetlarini yopib, rulet holatiga keltiramiz. Ruletni gaz pechi patnisiga tugilgan joyini pastga qilib joylashtiramiz. Ustiga tuxum suritib, kunjut sepamiz.
Qadam 7
180 darajada qizdirilgan gaz pechida 30 daqiqa pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
#SOMSA // Ogizda Eriydigan SOMSA Tayyorlash / Yangi usulda / Узбекиский САМСА // Samosa (Sambusa)
Masalliqlar;
Xamir uchun;
500 gr un
1 choy qoshiq razrixlitel
200 gr margarine yoki sariyog
1 dona tuxum
2 choy qoshiq tuz
100 ml sut
Nachinka uchun;
250 gr qiyma
2 dona mayda togralgan piyoz
Tabga kora tuz va Ziravorlar
##############################
Ingredients:
For dough:
500 gr flour
1 teaspoon baking powder
200 gr margarine
1 egg
2 teaspoons salt
100 ml milk
For filling:
250 gr grounded beef
2 chopped onions
For taste salt and seasonings
Har bir inson internetdan foydalanadi va nimadir izlaydi. Eng kop soralgan soz esa hammamizga qiziq albatta. Ushbu video da siz 10 ta TOP izlangan sozlar qaysi ekanligini bilib olasiz.
wordstat.yandex.ru saytidan siz har qanday sozni oylik yoki yillik va qaysi hududlarda izlangani haqidagi malumotlarni topishingiz mumkin. Буни билиш Нима учун керак, сиз Ютуб канал юритсангиз ёки, бирор бизнес Билан шугулланмокчи булсангиз. Унда албатта сизнинг махсулотингиз канчалик талабда ёки чикараётган видеоингиз канчалик мухимлигин билиб оламиз. Бу купчилик учун жуда кизик деб уйлайман
Начинка: Картошка — 600 г
Масло сливочное — 50 — 70 г
Сыр — 150 г
Зелёный лук — 50 — 70 г
Соль, черный перец по вкусу
Растительное масло для смазки 120 — 150 мл
Знаменитый, старый, проверенный временем рецепт готовится легко, просто, получается очень вкусно. Тесто готовим из мука вода и соль делим на 5 частей, немного раскатать диаметром 15 — 20 см и оставить на 10 минут в масле как показано на видео рецепте. Начинка любая, у нас картофельное пюре с сыром и зелёным луком.
Тесто очень хорошо и тонко вытягивается как паутинка, складываем с одного края и помещаем начинку, заворачиваем очень слабо в рулет и складываем в три раза как на видео, аналогично со всеми частями теста, полученную выпечку смазать взбитым желтком и посыпать кунжутные семечки. Посылаем в духовку на 35 — 40 минут при температуре 180 градусов, после чего мы получаем слоистую и хрустящую выпечку и чтобы она стала мягкой, оставить под салфеткой на 15 — 20 минут и к чаю наша выпечка готова. Приятного аппетита