Мана буни Сомса деса булади! Жиззах Кипчок Сомсаси духовкада / Самса


Assalomu alaykum! Bugun duhovkada Jizzax Qipchoq Somsasini tayyorlaymiz!

Hamiriga:
200 ml suv
1 ch q tuz
3-4 st un (yarim kg)
100 eritilgan margarin yoki saryog
Ortacha qattiqlikda hamir qoramiz.

Qiymasiga:
1 kg yumshoq lahm mol goshti
Piyoz 3 ta katta
Tuz, murch
Zira, kashnich urugi
1 bolak dumba yoki qoy yogi

Duhovkada 170 gr/325 f da 1 soat pishirib olamiz. Listga juda kop yoglari oqadi, shuni hisobiga somsani tagi yaxshi qizarlamsligi mumkin. Listni duhovka pastiga qoyib baland olovda 5-10 minut somsalarni tagini ham qizartirib olamiz.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Рецепт на русском!
Джиззакская Самса в духовке!
Для тесто:
200 мл вода
1 ч л соль
3-4 ст мука (пол кг)
110 гр растоп.маргарин или сл.масло
Сделаем среднее тесто.

Для начинки:
1 кг говядина
700-800 гр лук
Соль, перец
Кумин, кориандр

Выпекаем в духовке при температуре 170 гр/330 f на 1 час. Приятного аппетита!!!

#somsa #jizzaxsomsa #джиззакскаясамса #qipchoqsomsa #самса #узбекскаякухня #домашнаяеда #вкуснаясамса #узбечкаготовить

0 комментариев

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.