Мана буни Сомса деса булади! Жиззах Кипчок Сомсаси духовкада / Самса
Assalomu alaykum! Bugun duhovkada Jizzax Qipchoq Somsasini tayyorlaymiz!
Hamiriga:
200 ml suv
1 ch q tuz
3-4 st un (yarim kg)
100 eritilgan margarin yoki saryog
Ortacha qattiqlikda hamir qoramiz.
Qiymasiga:
1 kg yumshoq lahm mol goshti
Piyoz 3 ta katta
Tuz, murch
Zira, kashnich urugi
1 bolak dumba yoki qoy yogi
Duhovkada 170 gr/325 f da 1 soat pishirib olamiz. Listga juda kop yoglari oqadi, shuni hisobiga somsani tagi yaxshi qizarlamsligi mumkin. Listni duhovka pastiga qoyib baland olovda 5-10 minut somsalarni tagini ham qizartirib olamiz.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Рецепт на русском!
Джиззакская Самса в духовке!
Для тесто:
200 мл вода
1 ч л соль
3-4 ст мука (пол кг)
110 гр растоп.маргарин или сл.масло
Сделаем среднее тесто.
Для начинки:
1 кг говядина
700-800 гр лук
Соль, перец
Кумин, кориандр
Выпекаем в духовке при температуре 170 гр/330 f на 1 час. Приятного аппетита!!!
#somsa #jizzaxsomsa #джиззакскаясамса #qipchoqsomsa #самса #узбекскаякухня #домашнаяеда #вкуснаясамса #узбечкаготовить
0 комментариев